Εξερευνείστε την Ζάκυνθο


 

Η Ζάκυνθος ειναι το πανέμορφο πράσινο νησί στην Ελλάδα το οποίο περιβάλλεται από την καταγάλανη  βλέ θάλασσα  του Ιονίου πελάγους .

Η Ζάκυνθος ειναι επίσης γνωστή ως Zante . Είναι το νοτιότερο και τρίτο μεγαλύτερο μαζί σε μέγεθος και πληθυσμό  από τα Ιόνια νησιά .Βρίσκεται 8,5 ναυτικά μίλια δυτικά της πελοποννήσου και περίπου 300 χιλιόμετρα δυτικά απο την πρωτεύουσα της Ελλάδας  ,Αθήνα.

 

Ειναι το νοτιότερο και τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος και πληθυσμό των νησιών του Ιονίου Πελάγους και  η γεωγραφική της θέση βεβαιώνει ευκολη προσβαση σε ταξίδια  στα αλλά  διπλανά νησιά αλλα και στην κύρια  Ελλάδα.Ένα συντομο ταξίδι δια μέσου της πελοπονν΄σου  θα σας φέρει σε επαφή  με την αρχαία Ολυμπία ,  την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων .Λόγω  της  θέσης του νησιού ,  συνδέεται με τις μεγαλύτερες πολεις της Ελλάδας όπως την Πάτρα , την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Η Ζάκυνθος ειναι ένα νησί γεμάτο από αντιθέσεις .Αποτελείται κυρίως από  δάση, με πυκνή βλάστηση  που καλύπτουν τα βουνά και εύφορες πεδιάδες .Στα βόρεια, ανατολικά και νότια υπάρχουν υπάρχουν  πολλές γραφικές παραλίες , ενώ στα δυτικά υπάρχει το επιβλητικό, βραχώδες τοπίο και  μια σειρά από θαλάσσιες σπηλιές όπως οι περιφημες και ξακουστές Μπλε σπηλιές στη βορειο-δυτική πλευρά του νησιού.

Επίσης, το νησί περιβάλλεται από  υπέροχες  τιρκουάζ θάλασσες, λευκές αμμώδεις παραλίες , πευκόφυτα βουνά, και χωριά τα οποία παραμένουν άθικτα .Η Ζάκυνθος ειναι η  πατρίδα της Caretta Caretta, η οποία προστατεύεται και χρησιμοποιεί τις νότιες αμμώδεις ακτές για να γεννήσει τα αυγά της εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

 

Περισσότερες πληροφορίες
Δίπλα στις ομορφιές του νησιού και επειδη  οι  κάτοικοι τον χειμώνα  ζουν απο την γεωργία  υπάρχει μια σειρά και γκάμα προϊόντων οπως :λάδι  , κρασί ,  τυρί ,  Μαντολάτο και παστέλι.

 
 

Επικοινωνείστε μαζί μας

DIOMAR-HOTEL-Λαγανάς, 29092 Zάκυνθος, Ελλάδα

Email: info@hotelsavvas.com
Tηλ:   0030 26950 52565
Κιν: 0030 6937 170202
* Fax:  00302695055185